Kategorie
Zdrowie

Plusy jedzenia białego chleba

Plusy :

  • Jest lekkostrawny.
  • Kajzerka ma mniej błonnika, dlatego strawisz ją łatwiej
    niż grahamkę. Jasne pieczywo powinny jeść zwłaszcza osoby,
    które chorują na zespół jelita wrażliwego lub cierpią na biegunki.
  • Można go zamrażać.
  • Jasne pieczywo po rozmrożeniu będzie tak świeże, jak po kupieniu. Ciemny chleb jest wilgotniejszy i pod wpływem niskiej temperatury traci wodę. Po wyjęciu z zamrażalnika będzie się więc kruszył.
  • Niezbędny w kuchni.
  • Z jasnego pieczywa możesz sama w domu zrobić tartą bułkę.
    Będziesz wtedy pewna, że zawiera ona tylko naturalne składniki
    i jest zdrowa. Bez kajzerki czy bułki trudno się też obyć,
    przygotowując niektóre potrawy, np. pasztet drobiowy
    czy grzanki do zupy.

https://www.przyslijprzepis.pl/artykul/wady-i-zalety-jasnego-chleba

Autor: mar

1/2 grupy projektowej

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.